dinsdag 5 februari 2013

Willy's Week - 2012-2013, competitieronde 21

In de rubriek Willy's Week wordt telkens een deel van de Eredivisie Topscorers Top 1000 uitgelicht. Belangrijke feiten, opmerkelijke verschuivingen en speciale rijtjes: het komt allemaal voorbij in dit naar onze topscorer aller tijden Willy van der Kuijlen vernoemde onderdeel.

Vandaag blikken we terug op de competitieronde van afgelopen weekend. Wat zijn de belangrijkste verschuivingen in de Eredivisie Topscorers Top 1000 en op welke spelers die nog niet in die lijst staan moeten we de komende tijd gaan letten? Vermeld staan de huidige positie in de Top 1000 en tussen haakjes die van de vorige week.



278 (282) Siem de Jong (Ajax)

Welgeteld één interland speelde hij tot dusver in zijn carrière, Ajacied Siem de Jong. Dat is toch wat aan de karige kant voor een speler die al twee keer kampioen werd en niet zelden beslissend is voor de Amsterdammers. Ook zondag speelde hij weer prima: mede dankzij zijn openingsdoelpunt werd VVV in Venlo met 0-3 verslagen. Tijd voor een volgende kans in Oranje voor De Jong, zo vinden wij!

300 (323) Georginio Wijnaldum (PSV)

Georginio Wijnaldum blijft flinke sprongen in de lijst maken. PSV produceerde tegen ADO Den Haag een heuse zevenklapper en voor twee van die goals tekende Wijnaldum. De Rotterdammer brengt daardoor zijn seizoenstotaal op 11, waardoor hij nu op plaats 300 in deze lijst staat. Ook ploeggenoot Dries Mertens scoorde trouwens twee keer tegen ADO.

376 (382) Anouar Hadouir (NAC Breda)

Het heeft een hele tijd geduurd, maar eindelijk was hij daar dan: het eerste competitiedoelpunt van Anouar Hadouir in dienst van NAC Breda. In het verleden schoot de afgelopen zomer van Alemannia Aachen overgekomen Hadouir wel met flinke regelmaat raak voor Willem II en Roda JC, waardoor hij door zijn goal tegen PEC Zwolle naar plek 376 in de Eredivisie Topscorers Top 1000 stijgt.

498 (514) Graziano Pellè (Feyenoord)

De kans is klein dat het gebeurt, maar mocht Feyenoord dit seizoen kampioen worden dan is die titel voor een flink deel toe te schrijven aan Graziano Pellè. Ook in de uitwedstrijd tegen Willem II sloeg het Italiaanse fenomeen weer toe. Opmerkelijk: in de laatste vijf duels dat Feyenoord tot scoren kwam, was het telkens Pellè die de score opende. De 'Eredivisiegoals 2012-2013-teller' staat voor hem na afgelopen weekend al op 15!

598 (671) Dusan Tadic (FC Twente)

Hij maakt een gigantische sprong in de Top 1000, alleen zal Dusan Tadic er niet erg blij mee zijn. Voor FC Twente scoorde hij afgelopen zondag twee keer tegen FC Utrecht, maar omdat die ploeg er in Enschede liefst vier maakte stond de thuisclub toch met lege handen. Het puntenverlies was zuur voor de ploeg van Steve McClaren, de treffers van Tadic zorgen slechts voor een klein lichtpuntje.

816 (852) Filip Djuricic (SC Heerenveen)

Wekenlang was het de vraag of hij zou gaan of dat hij zou blijven. Nu de transferwindow gesloten is, is dat antwoord in elk geval duidelijk: Filip Djuricic blijft bij SC Heerenveen. In de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk maakte hij meteen het verschil door het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. En dus zorgde Djuricic voor drie heel belangrijke punten voor de zo geplaagde Friese ploeg.

853 (894) Ruud Boymans (NEC)

Ruud Boymans kan in Nijmegen nu al niet meer stuk. Net gearriveerd bij NEC maakte hij prompt het winnende doelpunt tegen aartsvijand Vitesse. En dus kan de AZ-huurling voorlopig wel wat potjes breken in De Goffert. Voor Boymans zelf was een doelpunt ook zeer gewenst: voor AZ kwam hij in anderhalf jaar tijd tot slechts één Eredivisietreffer.

Nog niet in de lijst

Mike Havenaar (Vitesse)

Hoera! Eindelijk was Mike Havenaar weer doeltreffend! De Nederlandse Japanner stond bij Vitesse wederom in de basis doordat Wilfried Bony vanwege de Afrika Cup nog altijd afwezig is. Tegen NEC scoorde Havenaar zijn eerste competitiegoal sinds 18 november. Dat gebeurde destijds in de gewonnen wedstrijd tegen…NEC! Dit keer gingen de punten echter niet naar Havenaar en Vitesse: in Nijmegen ging de ploeg afgelopen weekend met 2-1 onderuit. Voor Havenaar was het overigens zijn in totaal achtste Eredivisiegoal.

Mike van der Hoorn (FC Utrecht)

Hij is misschien wel dé revelatie van FC Utrecht van dit jaar: centrale verdediger Mike van der Hoorn. Ook tegen FC Twente hield de jonge Van der Hoorn zich prima staande. Sterker nog: hij kwam zelfs tot scoren. Een kopbal zorgde voor de beslissende 2-4 én voor het vierde competitiedoelpunt van Van der Hoorn in zijn nog prille carrière.

Tonny Vilhena (Feyenoord)

Tot afgelopen weekend scoorde Tonny Vilhena exact één keer in zijn loopbaan, maar tegen Willem II kwamen er zomaar twee doelpunten bij. Het uitblinkende talent zette zich zondag behoorlijk in de picture. Het lijkt een kwestie van tijd dat Vilhena het Nederlands Elftal haalt. Of leggen we de lat nu wel heel snel heel hoog?

uitleg

competitieronde 22   <   >   competitieronde 20

Willy's Week - 2012-2013 overzicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten